Monday, March 23, 2009

Paniekzaaierij


De laatste jaren word ik niet vrolijker van het nieuws. Het is over het algemeen niet echt opbeurend. Het credo lijkt; Hoe negatiever, hoe interessanter. Tenslotte willen we ook niet alleen maar vrolijk nieuws, want dan valt ons leven tegen. Met al dat negatieve nieuws kunnen we namelijk denken: “Ach, mijn eigen leven valt eigenlijk nog best wel mee.” De mens zit best maf in elkaar.

Wat nog veel maffer is in de media is dat er nog een belangrijkere regel is: Paniekzaaierij! De hele dag krijgen we allerlei angstscenario’s voorgeschoteld. Een aantal voorbeelden:
- Het stijgende zeewater gaat overstromingen veroorzaken.
- De dreiging van terrorisme wordt steeds groter.
- Overgewicht leidt tot hart- en vaatziekten.
- Economische recessie kost banen.
Nou ja, goed, jullie snappen het wel.

Is het echt allemaal zo erg? Misschien wel, maar ik hoef er niet de hele tijd mee geconfronteerd worden. Ik heb geen zin om depressief te worden om alle dingen die kunnen gebeuren. Voor sommige dingen kun je jezelf beschermen, maar soms kun je dingen ook niet voorkomen. En daarom gaat veel nieuws bij mij het ene oor in en het andere weer uit. ;)

4 comments:

Smitsky said...

Vooral die krediet crisis. Honderd keer op een dag moet je het horen. Puur uit angst houden mensen nu de hand op de knip.

Idd het beste, ene oor in, andere oor uit. Wel zo rustig ;)

Sanne Scholte said...

De media overdrijft veel zaken, erg jammer voor mensen die zich daar echt aan vasthouden 'het nieuws'.

Hand op de knip heeft toch geen zin, investeren is een beter idee, als iedereen de hand op de knip houdt helpen we ons land zeker de recessie in.

Elke beslissing die genomen wordt heeft invloed op de rest, 'that's the cirkel of life', niet alleen in de natuur maar ook financieel gezien.

Maruti said...

Wauw schoonzusje......ik word er helemaal stil van :) maar gewoon blik op de weg kijken ofzo tientje....of the a-team?

fiona said...

je hebt groot gelijk.
je hoort het overal.

groetjes fiona