Wednesday, December 31, 2008

Entertainment jaaroverzicht 2008


Ook in de showbizz is weer een hoop gebeurd. Een aantal momenten heb ik goed onthouden.
- De Australische acteur Heath Ledger overlijdt door overmatig medicijngebruik. Zijn dood is een ongeluk ondanks speculaties over drugsgebruik en zelfdoding.
- Zanger-acteur Johan Heesters (104) treedt op in Amersfoort na jarenlang te zijn geboycot door zijn vaderland.
- De pornofilm Deep Throat wordt uitgezonden door BNN en VPRO en leidt tot veel commotie in de landelijke politiek.
- Nikki Kerkhof wint de finale van het RTL4-programma Idols.
- De tv-samenvattingen van de eredivisiewedstrijden zijn vanaf komend voetbalseizoen weer te zien bij de NOS. De publieke omroep legt ook beslag op de radiorechten. De Eredivisie CV sluit een vijfjarig contract met de NOS.
- Volendammer Jan Smit is per 30 april terug op het podium. De fans verwelkomen hem woensdag in Amsterdam als een verloren zoon die terugkeert. Het koninginnedagoptreden van Smit is het eerste sinds stemproblemen vorig jaar.
- Het showbizzhuwelijk van het jaar tussen zanger Frans Bauer en zijn jeugdliefde Mariska van Rossenberg wordt gesloten. De plechtigheid vindt eerst in het Mauritshuis plaats in Willemstad en daarna in de basiliek in Oudenbosch.
- Jaap is de winnaar van het omstreden tv-programma De Gouden Kooi. Hij zat 451 dagen in de luxueuze villa in Eemnes en wint na aftrek van een boete van een ton 1.351.000 euro.
- Vriendensite hyves.nl wordt door de Nederlandse internetters uitgeroepen tot Website van het Jaar. Als tweede koos het publiek voor marktplaats. Google.nl eindigt op de derde plaats in de jaarlijkse verkiezing.
- De Toppers, Rene Froger, Gerard Joling en Gordon, vertegenwoordigen volgend jaar Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in Moskou. Later valt Joling na een ruzie met Gordon af. Later werd dit natuurlijk nog een hele soap.
- De spraakmakende uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway op Aruba wint een Emmy Award.
- De Grote Donorshow van televisieomroep BNN en producent Endemol wint een internationale Emmy Award. Het ophefmakende programma, dat in 2007 werd uitgezonden, is onderscheiden in de categorie 'non-scripted entertainment'.
- Naar het eerste deel van de marathonuitzending van Mooi! Weer De Leeuw kijken 1.785.000 mensen. Paul de Leeuw vierde met de 12 uur durende uitzending zijn zilveren artiestenjubileum.
- De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering halen met Serious Request 5,6 miljoen euro op voor vluchtelingen. Ze houden het een week vol zonder eten in het Glazen Huis in Breda.

Natuurlijk zijn dit lang niet alle momenten, maar wel de momenten die mij het meeste zijn bij gebleven. Laten we hopen dat er weer een hoop dingen gaan gebeuren waar we met zijn allen van kunnen smullen!

No comments: