Tuesday, September 9, 2008

Versieren doe je zo!


Een tijdje geleden kwam ik echt een ontzettend leuk artikel tegen op het internet over versieren. Toen had ik weinig tijd om het door te lezen en nu kwam ik het weer tegen. Het is echt een lang artikel, maar ik wil jullie even mee laten genieten van het versierproces. Dus alle singles die graag een man/vrouw willen, dit zijn de tips om iemand te versieren. :D

Het versierproces doorloopt meestal 9 fases:
1) Je bepaalt of iemand voor jou de moeite waard is. Het zou ideaal zijn als je niet alleen het uiterlijk maar ook het karakter zou kunnen beoordelen. Uiterlijke kenmerken zijn makkelijk waar te nemen. Wat het karakter betreft zul je in eerste instantie af moeten gaan op wat anderen je kunnen vertellen. Alleen door geruime tijd met elkaar op te trekken leer je elkaars persoonlijkheid kennen.
2) Je stelt vast of de ander vrij is. Dit is niet altijd even makkelijk, want als een vrouw met iemand anders staat te praten, kan dat een losse vriend zijn of haar broer. En als een man alleen is gekomen, wil dat nog niet zeggen dat hij geen partner heeft. De zaak wordt anders als twee mensen hand in hand lopen of elkaar langdurig kussen. Je kunt dan gevoeglijk aannemen dat ze een stel zijn. Is de relatie tussen twee mensen je niet duidelijk, probeer dan mee te luisteren en let op hun lichaamstaal.
3) Je trekt de aandacht. Dit doe je voornamelijk door oogcontact te maken en te glimlachen.
4) Je let op een reactie. Krijg je een glimlach terug? Kijkt hij/zij naar jou?
5) Je spreekt de ander aan.
6) Je verlengt de kennismaking door middel van een gesprek.
7) Je bouwt een band op door veel met elkaar om te gaan.
8) Je raakt de ander voor het eerst vluchtig aan.
9) Je maakt het aan.

Zo simpel is het nu. Je doorloopt niet altijd alle fases, maar dit is de uitgebreide versie, haha. Eigenlijk allemaal best logisch. Ik vind het altijd erg leuk om zulke artikelen te lezen. Het spel tussen man en vrouw (of twee mannen of twee vrouwen) blijft me fascineren. En je steekt er altijd weer wat van op.

Bron: Alles over versieren - Robert Castermans

1 comment:

Anonymous said...

Alles over versieren van Robert Castermans is inderdaad een heel goed en volledig boek over het versierproces. Ook met leuke flirttips.
Karin