Monday, September 8, 2008

De vrouw met die ogen?


De laatste week heb ik gedurende de werkweek elke dag in de bus gezeten van Leek naar Groningen. Na een aantal dagen gereisd te hebben begin ik nu mensen te herkennen. Alleen weet je de namen niet van al die mensen. Daarom geef ik mensen altijd zelf een naam. Bijvoorbeeld de vrouw met die ogen, de man met dat boek, het meisje met die mooie uitstraling, enz.enz. Iemand dus beschrijven n.a.v. uiterlijke kenmerken. Best grappig eigenlijk!

In Griekenland deden we dat ook. Er zaten een hoop Russen in ons hotel die we nooit spraken, maar waar we het wel over hadden. Een aantal voorbeelden:
- Redhead girl (was het meisje (jaar of 18) met de lange rode vlechtjes)
- Our gay friend (deze man was echt homoseksueel, dat was ook te zien)
- Mrs. Smiley (deze vrouw keek altijd chagrijnig)
- Annoying girls (deze meiden vonden het leuk bommetje te doen in het zwembad)
- Little friend (het schattige Griekse jongetje van 4)
En zo hadden we nog meer namen bedacht. Het grappige was dat we altijd gelijk begrepen wat we bedoelden. Die namen ontstonden gewoon.

Aan het eind van onze vakantie zaten we samen op onze hotelkamer en toen bedachten we het imitatie-spelletje. Dat was hilarisch! Iedereen die we kenden van vakantie probeerden we na te doen (en elkaar ook) en dan moest de ander raden wie we bedoelden. Best leuk om je daar eens in te verdiepen, want dan zie je dat iedereen zijn eigen kenmerken heeft.

No comments: